BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

28.6.10

Sehijau Daunan Pepohon Di Asahan

bismillahirrahmanirrahim

huaahhhh...lame gler xmengepost
ni pun sbb ade org tanye ble nk update blog
ade jugak ek org rindu nk baca blog aku, huhu
hurm...sbnanye bukan xnak update, tp kdg2...
malas...
ade mende nk cter tp cm xmenarik/bmanfaat...
time constrict? boley la skit2...
dan...malas
hurm...minggu lpas aku ade i-prokhas yg ke 2 kat asahan, melaka
kali ni sbg pembantu fasi, bukan peserta dah
keje rilek, tlg2 sket je, tp still best sbb bley masuk hutan
2 hari lpas kem tu, iaitu rabu lpas
aku pegi ke melaka....lagi
kali ni pegi rumah rasyidi dgn faiz dan kimin
mmg best r, aktiviti terbest ialah mandi air terjun kat asahan...lagi
(eh2, ayat kat atas spatutnye xde lagi sbb pegi i-prokhas xpegi air terjun)
air terjun tu sgt best sampai dekat sejam stgh gak r men air kt situ
air sejuk gila sampai bile kuar dh xleh rase ujung jari, glerr btul
dan seperti biasa, mende yg sronok tu ade bayarannya/akibatnye
akibat mandi air yg sgt sejuk slama sejam stgh ialah...demam 2 ari slps tu
pastu jumaat balik, sabtu xde pape, ahad xde pape
dan arini...isnin
hurm...aku citer je la ape berlaku arini
arini aku ade klas blaja kete kul 12
tp kalu nk btolak dr rumah nk dekat2 kul 12, kne kol teksi ke sek 17 tu
kalu kol teksi, abes duit, hurm...
jd, aku un mengambil langkah separa bijak separa bodoh
dgn mintak ayah aku antar kt cemara otw die gi kje
jd, disebabkan aku gi cemara pakai selipar,
aku pun pegi ke bilik nk amik kasut
sbb kalu xpakai kasut sekolah memandu xbg blaja kete
(wahai kwn2 pembaca, ade x org yg pakai kasut SETIAP kali bwk kete? hurm...)
mase kecik2 dulu, aku selalu tgk kartun
dimana raksasa menghancurkan sebuah bandar dgn dahsyat
sampai bandar tu hancur musnah lenyap dll
dan aku fikir, eh, betul ke buleh jd sapa gitu?
dan arini, jwpn aku tu telah terjwb
aku tgk sendiri bilik aku hancur!
tp kali ni bukan raksasa yg hancurkan, tapi 4 org budak alm yg tumpang bilik aku
giler bapak bersepah tahap dewanye bilik!
mula2 aku igt nk tinggal laptop kt bilik, tp melihatkan keadaan bilik
aku cpat2 tukar kasut dan pegi ke intec, haisyyy...
dan mende yg paling sengal arini ialah...bas intec
bas yg aku naik tu sgt bagus sehinggalah die sampai kt intec
pintu bas tu xleh bukak
oh, mmgla, ni bukannya mslh besar
pintu kecemasan ade dan pintu drebar ade
tp yg mslhnye ialah bile drebar memilih utk membaiki pintu
drpd biarkan lbih kurg 20 budak intec dlm bas tu keluar dulu
org yg spatutnye sampai tepat ke kelas akhirnye lambat 15 minit
haisyyy
jd aku un masuk dlm library
tgh demam dan masuk library intec tanpa bwk sweater
hurm...ni adelah perkara yg bahaya
masuk library, baca paper, translate bbrp ms novel yg nk diabiskan
men tenet jap dan...tido
bile dh dekat2 kul 12, aku pun pegi ke tpt blaja kete tuh
*tpt blaja kete tuh dekat stesen bas je
huh, lame gler xbwk kete
ade r dekat 3 bulan sejak amik test dulu
tp mak aih, blaja kete selama 3 jam dr kul 12 tgh hari sampai kul 3 mmg gile r
bak kate org terengganu yg kaya dgn kata ganda
peluh jeruk
seb bek surau die ade aircond, lega sket mase rehat
kalu die buat straight 3 jam, maunye kne heat stroke
tp alhamdulillah~
lpas training bukit beribu2 kali, rse makin ok r
harap2 boleh buat esok, eh, pagi nnt (skang 12.45 pg)
habis blaja kete, terus aku cari tpt nk tido
letih gilerr bwk kete tgh panas tuh
aku plak masih xleh nk explain knape aku xbukak aircond kete mase tu
jd, satu2nye tpt yg boleh aku tido kt intec ialah
kat cafe!!! surau!!!
pas tido, smyg asar dan balik cemara
pegi pasar malam yg makin panjang dan balik umah
huhhhh...habisss
next post: seribu hari lagi (ni hiperbola)
*********
manakah yg korg suke?
mandi kt sungai kt asahan ke mandi kat pusat akuatik shah alam?
jungle trekking ke lepak2 kt shopping mall?
pemandangan hutan ke pemandangan bandar?
secara lumrahnye, ramai drpd kite suke akan pilihan yg pertama
kenapa?
sbb pilihan yg pertama tu ialah ciptaan2 langsung drpd Allah
dan kenapa kite lebih tenang/suka dgn pilihan pertama ni?
sbb ciptaan langsung drpd Allah
atau dgn kata lain, alam semulajadi ni
sentiasa bertasbih dan memuji Allah
kenapa pulak jd tenang bile tgk alam semulajadi?
bukankah dgn mengingati Allah itu hati menjadi tenang?
fikir2kan...
kalau kite sukakan pilihan kedua/ ciptaan xlangsung drpd Allah,
mungkin ade something wrong somewhere
doakan aku jpj test esok, err, arini
ok, zmi? puas hati? hehe
moga2 bmanfaat walaupun sedikit,
assalamualaikum
"rupe2nye blaja kete tgh panas tu ialah ubat bg demam aku, alhamdulillah~"
"adik pompuan aku ade masalah dan die xtau die ade mslh tu. die minat bola"

6 orang telah berkata....:

AxL VoGa said...

haha???
xtw nk komen ape..oh ye, break a leg ye esok..haha

awe malas sign in said...

ape masalahnya minat bola?

wala' said...

hahaha...
lol....nikmati post terakhir aku lom aku off

Annas Alias said...

che

er, break a leg tu mende maksudnye che? sori r, bi ko skit...

awe malas

tu tipikal view je r...

wala

weh, jgn r...

aNA said...

setelah sekian lama baru aku bace.. well tahniah... alhamdulillah kau dah pas pun ujian tu,,,,

insyaAllah.. yg pilihan first lah pilihan aku

adik pompuan ko penyokong pasukan mane???

Annas Alias said...

nad

alhamdulillah~ die sokong spain...dan die menang, ciss~