BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

14.10.10

I Reject!



aku ade suka seseorg

pastu aku bygkan,

katalah satu hari, dia ajak aku makan

"annas, belanja r i mkn rafi"

(dialog contoh semata-mata)

aku terfikir, apekah reaksi aku

aku rase mungkin aku fikir mcm ni kot

"ah, ni dh bagus, die ajak aku mkn.

xpe la abis 7-8 ringgit un, bila lg nk mkn skali ngn die, die ajak plak tu"

ohh, alangkah indahnya

aku mendapati itu sangat best

tp aku malu...

bila Dia kejut aku awal pagi

nk 'dating' dgn aku awal2 hari sblum subuh

Dia nk 'offer' pengampunan

Dia nk tunjukkan yg Dia memilih aku out of all people

Dia nk menghadiahkan pahala yg byk di pagi hari

aku 'tolak' offer tu dan tido balik

ah! bodoh sungguh diri ini!

menginginkan cinta manusia

sedangkan manusia itu masih blum mberi apa2 kpd aku

sedang Dia,

memberikan aku segala-galanya

tp masih lagi aku menolak cinta tuhan

aduh apakah malangnya aku ini!

bagaimana aku layak mencintai manusia,

bilamana aku belum lagi mencintai tuhan

oh ya Allah, ampunkan aku...

ampunkan aku...

ampunkan aku...






6 orang telah berkata....:

nurulhuda rusdi said...

nak kopipaste bley?HAHA

Nadzirah binti Ahmad aka aNA said...

mengharapkan pada cinta yang belum pasti, sedangkan cintaNYA sudahkah kita miliki, cinta yang hakiki, cinta sejati...

Nor Dahlia Yusoff said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

like!!!!!
nas..ak wat status ym ak neh..azrin

Anonymous said...

really2 like this...
aku copy deh...
:-)gmi

223 said...

nurulhuda rusdi (siapakah?)

silakan2...

nad

btul tu...

zrin

weh, mu baca blog aku? segan gler, tp xpe r, sila2

zmi

aik mu pun baca gok? hehe, sila2, moga bmanfaat