BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

28.12.10

thelastsentenceis...2(it'llhavetoendsomehowisn'tit?)




bismillahirrahmanirrahim



2010 dh nk abis


bmakna hidup aku sbg seorg teen-ager pun dh nk abis


but i'm very happy


that my last year as a teenager is a very great one



2010 is a year like no other


xpnah seumur hidup aku ade taun yg sbegitu byk aku pegi jln2



jd sibuk, handle event dan mcm2 lagilah


2010 is the exact opposite of 2009


2009 tu. bulan 1-3 plkn,


bulan 3-6 duk umah mengebiskan cuti


pastu the rest is quite dull


but 2010 is a very intense, vibrant and full of colors year


tgk skit ape aku dh buat taun ni...



*nametag program jambatan kasih


pergi skolah pendidikan khas (kt shah alam je) di mana mostly murid2nye xleh bckp


ni dlm minggu2 terakhir bulan 6 rasenye...






*nametag pbantu mahasiswa intec


kemnye kat agroculture resort hulu selangor xsilap


yg ni mmg best gler. byk sgt nk citer. tanye aku sdiri ah cmne.


minggu2 terawal bulan 7



*nametag praktikal kat gmi, bangi


mase gmi ni mcm keje, keluar kul 7 pg, abes kul 7 mlm


mmg letih ah, but quite worth it


fasa 1: awal hingga ptghn bulan 6


fasa 2: tgh bulan 11 sampai awal bulan 12



*nametag lawatan akademik ke sarawak


yg ni xleh dedahkan ape aktiviti, nnt bai marah, harhar


ni rse2 minggu ke2 bulan 4




*nametag kursus fasilitator i-prokhas


yg ni kat asahan melaka


rase2 kalau dlm byk2 aktiviti yg aku pegi tahun ni,



maybe yg ni antara top 3 ah


aktiviti fizikal (masuk hutan) + pengisian rohani (hikmah aktiviti2)


mmg mantap ah!


yg ni minggu last bulan 5 lpas exam end sem 2



*sbnanye ade lg nametag mekar


program ke skolah org asli kat hulu langat (ke hulu slgr?)


tp nametag hilang r, xleh nk show off, hehe


(boleh x aku menang anugerah plg byk nametag? hehehe)



ni kat jeram linang, kelantan


ni mase tgh bulan 12, drpd duk umah saje2,


baik aku gi jln ngn faiz melawat kimi, haha


tempat amik gambar ni serius lawa, tp bahaya, so kitorg xmandi




ni pun same gak kat linang,


lawa air terjun die, tp kalau pergi sdiri lg lawa


(aku harap korg jeles, haha)



ni plak pondok yg aku duduk mase kem smart puasa kt bentong


ni awal2 bulan 9, mse tu minggu ptama pose xsilap


yg ni agak more to kerohanian r


aku prefer kalau ade aktiviti fiz skit


(tp bulan pose mesti letih aktiviti fiz, hurm...)




for the 1st time dlm hidup aku, aku kacau dodol, haha



best gak kacau dodol


ni sbb aku handle rumah tbuka kolej


yg ni mse minggu ke3 bulan 9, 2 minggu lpas raya


ade 1 falsafah psl dodol


hidup mcm kacau dodol, makin lame makin susah


hurm...so, jgnla merungut bila makin besar, makin byk mende nk kne pk


with great power, come great responsibility



yg ni kt shah alam je


bwk zman ngn asroy jln2 kt shah alam


utk buktikan yg shah alam pun ade gak sket tpt2 lawa


ni baru lg, 2-3 hari sblum pegi umah kimi


so, meh tgk skit pemende aku buat taun ni


ni dibuat mengikut turutan


future leader training, pangkor. jd jpk.
mekar, sk kuala pomson, hulu selangor.
lawatan kelas, melaka. lawatan akademik, sarawak.(1st time fly)
kursus i-prokhas, asahan, melaka.
praktikal 1 gmi, bangi.
pergi rumah syidi, asahan, melaka. kursus i-prokhas 2, (pun) melaka.
kem fasilitator mms, hulu langat. minggu mesra siswa, intec.
jambatan kasih, skpk. jamuan fasi, kl tower (kan, nad?)
kem smart puasa, bentong, pahang. handle habuk.
as german. praktikal 2, gmi, bangi.
pergi rumah kimin, kota bharu. dan jeram linang.


ohh ya, cabut bulu itik for the 1st time! :)




ni yg aku igt mase aku buat on the spot ni la


rase cm ade lg, tp nnt2 la edit balik


alhamdulillah, aku tahun 2010 ni aku rse byk mematangkan aku


ade mase hepi, ade mase sedey


byk yg aku blaja taun ni


bila ikut byk program, involve dgn ramai org, knal diorg, tambah kwn


skarang pun bila jln kt kolej xde r cm terasing sgt


jln2, jumpe org yg kte kenal, ade org nk ditegur

haihh, best btul


tp, best2 cmne pun, yg lalu tetap akan berlalu

even the best part of the song will somehow end

okla, taun dpan maybe dh pasif kot blog ni sbb

xde laptop, tambah2 nk a-level

(oh, ni post yg ke 101)

pembaca2 yg disayangi, doakan la aku ek

paper a-level skrg byk psl real life situation+ byk soklan explain2

aku mane pandai seme2 tu T_T

for this year end, i recommend

good riddance (time of yourlife) - green day

quite meaningful song

appreciate ur life, be useful to others

till then, assalamualaikum




"buah yg matang dpt diambil dan dimanfaatkan oleh manusia. begitulah juga manusia yg matang ialah yg dpt memberi manfaat kpd org lain"

"taun ni sumpah byk gler masuk hutan ngan mandi sungai"


"i hope you had the time of your life..."

5 orang telah berkata....:

Baihaqi Basri said...

alah annas, cite je lah, dulu x kasi cite sbb kita blm buat sesuatu yg obvious lg...ak dah letak sume gmbr dlm fb... ;D anggaplah ganjaran terawal sblm buat yg laen...

NuHa said...

mmg boleh menang anugerah plg bnyk nametag thn 2010 ni haha

Nadzirah binti Ahmad aka aNA said...

btol2..

eh ko ingat sume benda ni ke.. aku dah tak ingat dah.. byk sangat,,,, bagus lah.. name tag2 sekalian aku dah letak kat almari perhiasan kat uma

sal a level tu.. agak kerisauan gak.. how to find such question a lot? ni syllabus baru kan>>

syafiq mn said...

hidup cam dodol eh??

ko gi sungai pon still ngn bju kolej.. JPK.......

goodluck paper a-level ko....

Mang Jumro said...

nice web i very love you Cost Acne Treatment With Laser