BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

20.3.10

"Jadilah Baik, Jadilah Cerdik"

bismillahirrahmanirrahim

atas desakan beberapa sahabat seperti naim deraman,
(berbanggalah namamu terpahat di sini, hahaha)
so, i decided to update this blog
kali ni aku cter psl program mekar yg diadakan di skkp
sekolah kebangsaan kuala pomson



skkp ialah sebuah sekolah (yg berani) di bwh kerajaan
tujuan program ni diadakan ade 4
tp yg plg utama ialah utk meningkatkan self-confidence diorg
sbb diorg ni (pada awalnye) digambarkan sbg memiliki sifat malu yg menggila
walaupun begitu, jangkaan kami meleset......sama sekali
diorg bukanlah seme yg segan2, malu2 kucen
sebahagian jer yg cmtu, sebahagian lg dh mcm terlebih xmalu plak...erk?
so, the bright side of it is, we don't have to worry that much like before
because just part of them is like what were imagined by kak zu (pengarah program)


dekat ngan sungai tp xsempat nk 'terjatuh' mcm sesetengah fasi tu

hari pertama xde mende sgt kot

just knal2 antara fasi ngan pelajar
aku hampir2 xleh nk beza sstgh fasi ngn plajar sbb ade yg lbih kurg saiznye, haha
hari kedua tuh ade senaman

pastu ntah cmne, ade satu game tuh

ade sekumpulan fasi kalah dan kne buat.....

KATAK HIJAU!!!!!

katak hijau ini sungguh menakutkan atau lebih sesuai memalukan

kalau perkara ni dibuat di intec, aku akan berfikir utk isi borg keluar intec

nk tau cmne, tanyelah org yg tau

aku xnk para pembaca sekalian membayangkan keadaan aku buat mende tu

cukuplah apa yg aku alami di sana (haha, bunyi cm kejam gler)

lpas senam, aktiviti utama pun bermula

mula2 ade bengkel

mse ni kami kne ajar budak2 ni bi, mat ngan sains


pink panther~ mse bengkel

lpas abes sesi bengkel, ade plak sesi ldk

aktiviti dlm ldk ni agak menarik gak r

ade satu tu diorg kne berdiri ramai2 atas tikar dan pd ms yg sama

2 org kwn dorg kne terbalikkan tikar tanpa sorg pun terkeluar dr tikar tu

haaaa cmne tu?

pastu 1 lg ialah membina menara

dan lpas aktiviti ni aku dapati yg

budak medic adalah dinasihati utk tidak menjadi terlalu imaginatif

dlm perkara2 yg bukan dlm bidang anda

akibatnye, menara kumpulan aku menjadi menara DNA

bukan setakat dna, malah double helix lagi

(err, dna mmg double helix pun kan?)

pastu part yg ter-best

kak zu buat kanak2 tu menangis

huhu, dahsyat gak r dorg nangis

sampaikan budak plg hiper kump aku, azam, pun menangis gak

menangis dgn dahsyat plak tuh

petang tu ade sukaneka

pas sukaneka men bola sampai peluh berjeruk2

pastu mlm tu ade persembahan

harus dinyatakan persembahan dr pelajar sgt mengagumkan,

meskipun kwsn diorg agak terpencil

tapi seme budak2 tu hafal lagu cari jodoh, arghh

bukan setakat tu,

malah diorg tau maksud lirik lagu tu bila bai tanye diorg,

"adik2 tau x ape maksud lagu ni?"

hurm....

then pas persembahan ade mkn bbq

(adoi, nampak kemalasan nk describe satu2 event

sori r, dh mlm, dh ngantuk n ilang mood)

kalu nk tau lbih lagi, tanye la penulis blog ni sendiri




pink panther (nama kump bukan dicadangkan oleh fasi dan sudah pastinya bukan fasi lelaki)

dr kiri: nina/lela/fidah/fizah(xnampak dlm gambar)/aswan/ain/azam/dayah/wana/syairi/nages dan.....

akhirnye, pg tu lpas kmas2

ade majlis penutup dan bertolak balik

thx kepada semua pihak yg terlibat terutamanya azam

knapa azam? (sje nk mcapap azam nih)

sbb die agak spesel

azam tidak boleh berjalan

err, bukan sbb dia cacat tp sebab dia terlalu hiper

hinggakan die sukar duduk diam pada satu2 masa

dan kredit kpd kwn fasi iaitu wana yg berjaya menundukkan azam, tahniah!

ape2 pun terima kasih kepada semua....

hah! amik ko faez! comel lagi!




sayu hati aku melihat kertas kecil ini..... lain kali padam betul2 dik

dan sebelum berundur, aku ingin berkongsi nasihat yg aku bg kt budak2 tu
bila diorg mtak sign aku
jadilah baik, jadilah cerdik
utamakan jd baik sblum jd cerdik
tp dua2 kne jadi
fikir2kan....
oh ya, mse dlm pjalanan balik terengganu baru2 ini,
ade org msj...
aswan: abang ni aswan. ni nombor sape
aku: eh? aswan ke nih? ni abang annas. aswan tgh buat ape?
aswan: tengah belajar
peh, mmg terbaik r budak ni kalau betul die tgh blaja
tp cuba bygkan kalau nama aswan tu diganti ngan nama sahabat kita
mungkin mesej aku yg seterusnye akan mengandungi bbrp pkataan yg xbaik, haha
contohilah aswan (dgn menganggap mmg die tgh blaja)
okayh, assalamualaikum
"kdg2 dlm seronok, ade terbuat perkara yg xspatutnye, haihhh..."

7 orang telah berkata....:

Anonymous said...

naim
terbaik la annas!
x pasal2 bgga aku...


p/s:kalu aku jadi bdk tu pon aku padam jugak..
haha
saje gurau! take it easy..

ainazirah said...

adoi.. gelak abeh ak bce ni.. tp yg psl bdk medik bina menara tu ak rse btulla.. (sbb ak pn jd gak dulu..tp jambatan la..hahaha)

p/s: xpe.. kekacakan tu subjektif.. kire ok la tu die dh tulis mule2 drpd yg lgsung xde nme .. logik kn~

Annas Alias said...

naim

haha, mu memang r. derah r wt blog diri, aku nk bce citer2 pnuh falsafah dr mu, haha.

ces~ mu. haha, xdok mende r.

ainazirah

hahaha, tanyalah sahabat anda tu ape yg tjadi. tp aku pun pelik cmne aku boleh setuju. sbnanye boleh je kot korg buat tu, cuma kne teliti sket r, same je sape2 pun

em, setuju2

روح الجديد said...

=.='
*no comment*
hehehe...

xpe annas
x hensem tp macho..

Ahmad Solihin Mohd Amin said...

nak gak jadik baik pelas cerdik...
tp....
BaNYaK halangan maa

abg annas ati biar lg macho@ensem dr yg luaran kan???cecece...huhuhu

'ala kulli hal anta bi khoir....amiiin(-_-)

awe said...

AHAHAHHA..
atlis die anggap kau kacak jugak tu annas
eh aku ade gmbr kau kena tepung
tp suku muka je nampak.kau nak ke?
kalau x aku nak delete..

tahniah utk DNA korg :)
terbaekkk katak hijau

Annas Alias said...

arip

haha, aku bukan peduli sgt pun psl ktas tu, just take the funny side of it je, huhu. ko la macho arip

solihin

mmg byk halangan tp org yg lpas byk halangan la yg hebat, tul x?

eh, mana tau ni? haha, xde r, hati manusia sape yg tau, hurm...

thx~ wa anta aidhon

awe

adoi, suku xmoh la. nnt suku kelakar je, haha

err, maksud kau, DNA wana?? haha