BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

18.11.09

7

bismillahirrahmanirrahim


post ni tujuannye mmg sesaje
tetiba rase nk buat
post ni xde mende pun
tp cam aku kate, rase nk buat, buat jer la
ikut suke la nk kate ape pun
(kalu nk ikut kate org lain, sampai bila pun xjd keje)
hurm, kdg2 bile aku berjln,
aku akan perasan yg poket aku slalu kembung smacam
jd, utk mengelakkan org tanye,
"pemende ko taruk dlm poket ko tuh??"
(err, mcm ade org nk tanye je, haha)
aku siapkan post ni awal2 biar nnt xde org tanya


*comel x tupai tu? comel kan?
1. SE W660i
ni adalah handphone (er, knapa aku bgtau mende?)
lbih kurg 2 minggu lpas raya baru ni, genapla hp aku berusia setahun
huhu, dh setahun dh hp ni berkhidmat utkku
hp ni dulu bercover silicon, tp baru2 ni ilang plak
so, kekal la die xberbaju sampai skarang
kat intec ade gak bbrp org pakai enset cenggini
antaranya kamil dan bbrp budak alg len ade gak
(ade budak saser tanye "kisas mmg pakai enset ni ek?" hahaha)
enset ni aku letak belah kiri poket
logiknye ialah kalu ade org kol mase makan still bley angkat, huhu


2. kunci bilik asrama
aku duduk bilik 2/404 kat cendana (404?? berhantu?? haha)
tp.......haha, jarang giler ade kat bilik
asek2 balik je, haha
bilikku ade 4 org melayu dan 2 org cina dr melaka
dan 4 org melayu tu, 2 orang kelantan dan 2 org kisas
(erk? sejak bila kisas jd negeri? haha)
aku syukur r dpt bilik ni sbb roommmate2nye cool dan sporting dan best dan rilek
kunci ni aku letak dlm poket kecik belah kanan
3. kad matrik
ni of kos la kalu pegi intec jer
tu pun mase masuk kat pagar je
pastu cabut, masuk poket kanan
hurm, xde mende menarik utk diperkatakan psl kad matrik ni
sbb rupanya pun xmenarik
dan sifatnye yg melambangkan kedisiplinan tu pun xmenarik, haha


4. cermin mata
hurm, mende ni bukan dlm poket aku tp sbb slalu bwk kira skali gak la
ni adalah spek aku yg ketiga lpas yg kedua patah dua
dan lpas yg pertama tertinggal mase smayang jnazah kat kisas (duhhh)
aku mula pakai spek masa f4 walaupun mula rabun mase f2
dan pakai spek ni ade bes ngan xbesnye
tp byk xbes kot sbb nk men bola kne buang dll
tp nk wat camne kne jugak lah pakai, dah rabun
tp kne igt, yg beri dapat melihat ialah Allah, bukan spek
spek hanyalah asbab...

5. pendrive kingston 2gb
pendrive ni pun dh nk dekat setahun gak aku pakai
pendrive ni xde ape2 sgt
just simpan gambar2, lagu2 ngan dokumen2 yg penting jer la
tp sbb aku gune mende ni selama dh dekat setahun,
jd ia mempunyai sedikit sentimental value, haha
dan baru2 ni, aku tercicir mende ni kat kisas
lpas 2 minggu, aku jumpa balik pendrive ni tertanam dlm tanah
dan apa yg paling mengejutkan ialah
pendrive ni masih elok meskipun dlmnye dh ade titis2 air
dan muncung pendrive ni pun mase jumpe abes bersalut ngan tanah
bersih2kan aritupun ade masuk air skit2
tp ma sya Allah, kaana, wa ma lam yasya', lam yakun kan?
kalau Allah dh nk mende tu jd, jadilah
aku letak mende ni dlm poket kecil sblah kanan


6. minyak wangi (???)
hahahaha, minyak wangi ni sgt spesel dan sgt best
sbbnye? hehe
sbbnye ialah...
ade la, haha
minyak wangi ni diberi, eh2, dibeli pd bulan lpas
aku sgt suka minyak wangi ni sbb of kos, baunya sedap ya amat
baunya tahan lama tp xkuat, kira utk syok sendiri la
bukan utk bg org len bau, haha
selain tu, warnanya juga unik, warna hijau (sila baca tanpa nada politik)
minyak wangi ni pun aku letak dlm poket kecil belah kanan


7. beg duit/wallet
hahaha, beg duit yg sgt berharga
beg duit ni agak berhantu
kalu smalam aku letak rm50, arini tgk2 tinggal rm10 je
bahaya betul...
aku start pakai ni baru agi, dlm awal bulan 4 taun ni xsilap
menggantikan beg duit lama yg dipakai dr f4, haha lame giler
beg duit ni aku agak suke sbb designnye yg agak menarik bg aku
tp beg duit ni cuma slek satu je
iaitu kalernye, aku xsuke sgt biru (sila baca tanpa nada politik...lagi)
dlm beg duit ni gak ada kp, kad bank dan tie kisas (percayalah)
beg duit ni aku letak kat poket kanan ngan kad matrik

*************
kalu tgk, seme bende aku letak kanan kecuali enset, huhu
mana xkembung poket kanan aku, haha
bg korg camne plak? ape yg korg slalu bwk bersama korg? kongsi2 la gak ek
das ist alles fur jetzt
sori sbb xde pape yg best
aku manusia biasa, xsempurna dan byk kesalahan
sampai situ dulu, moga terhibur, assalamualaikum


"1st time tajuk sgt pendek dan ade kaitan ngan post"

10 orang telah berkata....:

~nazierah~ said...

bia btol sume tu sumbt msuk poket???
huhu..
org pmpn bwk handbag,snang..

btw, agk mnkjubkn la yg pendrive tu..ad org pendrive xde t'tnam mne2 pn leh rosak...hbis sume bnde dlm tu..T.T (mine laa..)

nice post! (",)

Ruhul Jadid (روح الجديد) said...

sgt smart...

aku lak nk share..hehe
skrg ak da start pki sluar byk poket memandangkn ak byk barang nk bwk..haha

tp klu sluar yg poket bese tue..
poket belakang..sikat

poket kanan ade :-
handphone
(ak ad 2 hp so dua2 dlm nie)
kunci bilik
kad matrik

poket kiri lak ad :-
wallet aku
pen
tiny notebook

klu sluar byk poket

belakang
sikat

kanan atas
handphone Nokia
Kunci bilik

kanan bawah
kad matrik

kiri atas
wallet
pen

kiri bawah
handphone Alcatel
tiny notebook

hehe..no handbag 4 sure..

Baihaqi said...

Annas, banyak betul...

kalau aku,
handphone belah kiri,
kanan x de,
belakang dompet, tu je...
x kembung pun...haha

awe said...

kau n bwk brg lebeyh dahsat d org perempuan...
perempuan bwk je henbeg..xpun beg kecik

kalo kt intec tu..
aku pgg hp ngn dompet pkai tgn je
segan nk bwk henbeg
mcm mature sgt la plak

ainazirah said...

"dlm beg duit ni gak ada kp, kad bank dan TIE KISAS (percayalah)"

urm.. agak sukar utk dipercayai

Farah M.N said...

aku allergic handbag~

maka....seme brg simpan dlm beg skulah.

KECUALI

syiling@tambang bas aku utk ari tersebut..mmg siap2 lam poket..

223 said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Annas Alias said...

nazierah

xdela sumbat sgt pun sbnanye. bende yg besar wallet, enset ngan kad matrik je. yg len2 tu seme brg kecik. tp seme masuk skali kembung gak la poket, huhu.

erk, xde pape pun bleh rosak gak? die nk suh beli yg kingston kot, hehe.

thank you very much. (xrase pun post ni nice, huhu)

arif

thank you. hurm, boley thn gak r brg2 ko bwk. ok gak kan pakai sluar byk poket. xde r susah nk menggagau seluk poket nk keluarkan barang.

Annas Alias said...

bai

owh. bai mmg simple. bagus2. huhu.

awe

ye ke lagi byk dr pompuan. pompuan lagi byk laaa. lipstik lagi, bedak asas lagi, cermin kecik lagi dan mcm2 lagi, haha. aku 7 jer..

eh, bukan ko dh mature ke? aritu kan ade makcik membuktikan ke'mature'an ko. hahaha

Annas Alias said...

aisyah nazirah

hehe, xde r aku bwk betul tie tu. just potongan belakang die je. kira aku gunakan balaghah kuliyyah r kat sini. sebut semua tp maksudkan sebahagian, bley kan?

ilmu kne diamalkan, haha.

farah

eh? xbwk handbag? haha, jarang2 pompuan xbwk handbag. bagus2, jimat duit, xyah beli handbag, haha.