BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

2.11.09

Trial, (Hard Times,) And Error

bismillahirrahmanirrahim

( 5 minit berlalu tanpa tulis pape...)
(7 minit berlalu tanpa tulis pape.. )
erk, sbnanyer dh tulis dh sket, tp yg dlm kurungan tu je la
hurm, xtau nk tulis ape
esok hari terakhir blaja utk sem nih
pastu final exam utk sem nih minggu dpan
(doakan yg terbaik utk kami seme)
sbb xde ape nk kongsi drpd aku, aku kongsi sket la kot
pengalaman hidup lecturer fizik aku,
mr. sudad al-harran
td die cerita psl TAKDIR
yaa, takdir
ceritenye simple je,
masa dia kat u dulu, di basrah
die amik jurusan kimia
kami seme terkejut la sbb, ye la, die kan ajar fizik
xsangka lpak die amik kimia
dan dia kata lecturer kimia dia masa tu membuatkan kimia bgnye sgt senang
pastu die cerita, sbb dia x tahan dgn cuaca kat basrah,
die pun amik kputusan utk tukar u di baghdad
jd, bila die pindah, u di baghdad hanya menawarkan 2 kos shj pd masa tu
iaitu matematik dan fizik
maka, die terpaksa amik bidang baru
dan memandangkan die nampak math ni kurg peluang kerja
die amik lah fizik
dan die kata mungkin Allah dah tetapkan die utk amik jln tu
dan selepas tahun pertama,
die menjadi top student u tuh selama 4 tahun berturut2, huhu
kagum giler
dan die bgtau yg die x pnah expect utk dtg ke malaysia
katanye, satu ketika tu, abg die jd lecturer di uia,
dan abg die pun ajak die utk dtg cari kerja di malaysia
jd, die pun dtglah dan dptlah jd lecturer kat intec
tp, ape yg xtahannye, lpas setahun, abg die tu ballik iraq balik
tinggal die sorg2 kat malaysia, hahaha
lwk gak r die citer, tp ape nk citer kat sini
setiap org ade takdir masing2 yg dh ditentukan oleh Allah
dan mr. sudad tu pun kalau tgk, specification die sbnanye dlm particle physics
alih2 jd lecturer,
ape yg aku nk cuba sampaikan kat sini sket je,
andai sesuatu terjadi, igtlah, itu adalah yg terbaik utk kita
kerana Dia yg mencipta kita
oleh itu, jgn sekali2 menyalahkan takdir
sesuatu yg berlaku mesti ada hikmahnya
insya-Allah sampai situ je dulu
assalamualaikum
"aku (dlm dialek terengganu): ayoh ye ade kembo
kwn aku : hah?? ayoh ye ade dragon ball??"

5 orang telah berkata....:

ainazirah said...

'dragon ball' = genbor (roommate ak tlg pronouncekn)

hadoi

Baihaqi said...

'ayeh ye' tu apa?

nasib baik ak ore kelate. haha

Arif Zulhilmi said...

Hehehe... dahsyat la lecturer ko... jauh tu dtg dari Iraq... agaknye camnelah dia nk balik time reya...

Annas Alias said...

aisyah nazirah

dia silap dgr kembo (kembar) ngan genbor tu r

bai

'ayoh ye' tu ayah dia la bai, huhu

arif zulhilmi (serius lama giler x jumpe ko, ntah cane la ko jumpe blog aku ni)

haha, raya die raya malaysia la kot.

Farah M.N said...

raye di kejauhan itu indah+ seksa..

semoge berjaya....