BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

11.12.09

Asking For Four Forgiveness

bismillahirrahmanirrahim

esok balik terengganu...yeay!
meskipun gembira balik kampung,
ade plak kesedihannye,
xdpt plak nk pegi bq
balik kampung seminggu, mase tu dh abis daurahnye
nk pegi sblum ni, mak jage pekse, kne jage umah
aii, xde rezeki lagi nk pegi
xpelah, nk buat mcm mane kan?
haih...ble xbukak kom nih,
rase mcm byk je mende nk post
tp, bila nk buat post nih,
tetibe rase len plak
kdg2 ade rase yg ni private sgt la, yg ni aib la
mcm2 agi ah
last2 malas nk pikir, xwat pape lgsg....mcm skang
anyway, aku taip jer la pape yg bermain dlm fikiran aku
aritu ader ceramah kt surau nih
ustaz tu kata, hebatnya ciptaan Allah,
cuba kita tgk kaki kita, bila kita pakai selipar masa berjalan,
lama kelamaan, selipar tu akan haus
tapi cuba kita jln kaki ayam, tapak kaki kita x haus pun,
bahkan, kalau kita berjalan kaki ayam, lama2 tapak kaki ni makin kasar/keras
(xtau la bg korg, tp bg aku mende ni menarik)
dan die kate mcm tu la hati kita
kalau tapak kaki tu hati, dan jln yg dipijak tu dosa
makin byk buat dosa, makin keras hati kita
mcm tu jugak dgn air/cecair,
biasanya kalau kita panaskan, akan jd wap/udara,
tp cuba tgk telur, kalau kita panaskan, die jd pepejal
hurm, hebat2
aii~ aku nk luahkan sesuatu,
tp mende nih private...hurm....
xper la, dh xtau nk tulih pe...
tp sblum abih, aku nk rekemen satu lagu
dashboard confessional - belle of the boulevard
knape? sbb lagu die jiwang2 sket campur sedap
suara vokalisnye lembut
dan mase taip baru pasan,
tajuk lagunye ade kne mengena ngan sesuatu yg ade kene mengena ngan dia
apekah itu?
huhu, shhh, rahsia
(igt bai je ke bleh berahsia, haha)
doakan family aku selamat pergi dan selamat pulang semula,
insya-Allah...

*haa, ni la namanya (part of the) tie dlm beg duit~
*bersyukur masuk kisas, alhamdulillah~
hypocrisy? naahh, how do you know?
can you read people's heart? hah?
assalamualaikum...

(nk ckp, tp xtau nk ckp pe, duhhh....)

7 orang telah berkata....:

ainazirah said...

isy.. ade ke part tu kat tie??

h0h0.. rahsie ye.. haihh budak2 zmn skrg~

AxL VoGa said...

biarlah rahsia~mcm siti jueh~

Baihaqi said...

wehh, citelah apa benda tu...
ak dah bukak rahsia ak sikit...ko pun kene lah jugak...mana aci...haha

amiR muJahiD said...

annas,daurah bq tu dak2 intec in charge ek??
huhu..
really miss bq...
subhanallah..
rasa da lame x pegi..
padahal bru bln satu kot ikut daurah lpas..

Annas Alias said...

ainazirah

ade r. haihh, ni skolah menengah kat mane nih??

haha, org dulu2 pun ade rahsia laa...

che

bukan2, ni bukan mcm siti ok~ haha

bai

ahaha, no2, aku xpandai bg2 klu nih, kang terbongkar rahsia segan xsudah...

Annas Alias said...

amir

eh, bukan lah. ni zuhilman ajak aku. sape in charge xtau la. ishk, ko kurg2 pnah pegi mir, aku nii...wuwuwu~

Annas Alias said...
This comment has been removed by the author.