BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

3.12.09

A Cruel Story Of Dying Slowly

bismillahirrahmanirrahim




pagi smlm, aku nk pegi smayang subuh




tapi pagi tu hujan plak, maka aku cari payung




tapi, adoiii, lampu luar xbukak la plak




tambah plak aku xpakai spek, makanya, dgn keadaan gelap+kabur,




aku pun give up cari payung sbb hujan pun renyai2 je




tp korg tahu2lah, air paip kul 6 pun sejuk, ni kan plak air ujan




huh, air ujan sejuk+anginnye skali, pakej lengkap r latihan suhu luar negara




(hahaha)




tibe2, aku terigt 1 cerita dongeng omputih




xigt tajuknye ape, tp ceritenye lbih kurg camni r,




ade sorg budak pompuan miskin menghadapi musim sejuk yg luarbiasa sejuknya




dan slh satu cara die nk survive musim sejuk tu ialah




die bygkan bende2 panas dlm imaginasinya




tp akhirnye, budak pompuan tu mati perlahan2 dlm kesejukan




fuhhh, sadis gak r camne budak pompuan tu mati




pastu aku terigt mase blaja bio dulu


(yg aku xpandai2 tu)



ade satu tajuk dlm nerve system yg berkaitan dgn


penghantaran dan penerimaan maklumat


tanpa disangka-sangka, aku cari balik bioscore f5 aku


tp malangnya, xjumpe


masa tu baru aku sedar kpentingan bioscore slpas spm


agak sedih r


tp nasib baik adik aku ade buku bio


jd aku belek2 balik bende2 yg aku xdpt2 nk hafal dulu tu


aku baca balik (aku baca buku bio balik lpas spm. ucap tahniah skit, hihi) dan


FUH! tanpa disangka2, aku berjaya hafal bende tu, hehehe


dlm badan manusia ade 3 jenis neuron


(kalau ade mana2 maklumat yg salah, TOLONG BETULKAN ek, aku xpandai bio)


afferent (hantar), efferent (terima) dan inter (penyambung kot)


so, afferent ni letaknye kat dorsal root dlm spinal cord


manakala, efferent pula dlm ventral root


jd, ape yg menariknye ialah,


kalau kita ni org jahat yg baik, dan kita nk bunuh seseorg dgn cara yg baik

dan biarkan dia mati dlm husnul khatimah, err, bukan2


kita bolehlah memilih utk memotong dorsal root seseorg tu


dgn cara tu, meskipun seseorg tu masih boley bergerak

tp die xkan dpt rase sakit


jd, bakar je org tu dan die xkan rase pape, menarik kan?

dgn memotong dorsal root juga akan menjadikan seseorg

x ubah seperti anak patung skala sebenar, hihi


tapi, kalau kite adelah org baik yg jahat,


dan kita nk bunuh seseorg tu dgn kijam+zalim+ganas+jahat+pedajal,


kita bolehlah memilih pilihan kedua iaitu potong ventral root die


ini adalah sgt teruk


org yg bakal dibunuh akan rase sakit


tp malangnya, die x boleh nk bg respon


bygkanlah shj, korg (bukan aku ek, aku xbersalah)


amik pisau, pastu tikam perut org tu slow2

......


baiklah, sampai situ saja


ni menarik gak, tp dlm erti kate yg lbih kejam, haha

seksa kalau jd camni, x ubah mcm mayat hidup,

kalau nyamuk gigit pun x boleh nk tepuk, ishk2


baiklah, dan alkisahnya pagi tu, xde org kat surau


pelik gak, aku kuar umah baru 5.50 kot,

jln 2-3 minit, baru 5.53, subuh kat sini 5.43

xkan 10 minit dh abis smayang? tp mungkin gak kot

jd, aku pun patah balik dgn sangkaan penduduk seksyen 23

yg pegi surau pagi tu abis smayang dlm masa 10 minit


seb bek balik umah ayah aku xsmayang agi


dptla berjemaah ngan ayah aku, alhamdulillah...

kesimpulannya, sentiasalah berdoa agar kita mati dlm keadaan yg baik

atau dengan kata lain, husnul khatimah

"Rabbana akhtim 'alaina bihusnil khaatimah,

wa la takhtim 'alaina bisuu-il khatimah, aminnn"

sampai situ dulu, assalamualaikum.

"wa likulli ummatin ajalun, fa iza jaa-a ajaluhum la yasta'khiruuna saa'atan wa la yastaqdimuun.

al-a'raaf, 7:34"

4 orang telah berkata....:

Baihaqi said...

cool!
ak tak terfikir pulak macam tu...
haha

(tiba2 ak terfikir apa saintis akan buat-dia akan cipta dua biochemical. yg pertama untuk potong dorsal root supaya dapat digunakan oleh tentera negara dia.
yg kedua untuk potong ventral root sebagai alat senjata utk lawan musuh. biochemical pertama tu dijadikan dalam bentuk tablet supaya mudah ditelan. biochemical kedua dijadikan dalam bentuk gas.)- apa mengarut ni! haha

ainazirah said...

"biochemical kedua dijadikan dalam bentuk gas."

baek gune chloroform kasi x sedar.. pastu carve wat a legendary murder masterpiece... haha

p/s: ak siyes agak kabur part ni sbb ak cam igt x igt ak ade dlm klas x tyme tu..

awe said...

tahniah sbb belek balik buku bio
aku xpernah terpikir pon
err.
bagus2
aplikasi bnda yg dah blaja dlm kehidupan

btw..alg blaja bio x? opsss
ko engine..kompem x..
ok2

Annas Alias said...

bai

haha, unik betul la pemikiran kau bai. bleh lak terpk camtu. tp bagus gak, hurm...

ainazirah

murder masterpiece? huhu, kijam2...

ow, ko terponteng klas kot.

awe

hehe, time kasih2.

aku sendiri akan terkejut kalu aku further bidang bio, haha