BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

13.5.09

Dua Minggu Selepas Sijil Pelajaran Malaysia

bismillahirrahmanirrahim. em, aku skang ni dok rumah tgh agak kebosanan. tgh tunggu surat dr jpa sbnanye

tp ntah bile nak sampai. mungkin pihak jpa nak mempermainkan perasaan aku kot. oleh sebab (haha,

bahasa baku betul siot) mak aku tgk aku duk umah pun x wat ape2, maka mak aku mencdgkan agar aku balik ke

kg aku utk jumpe seme sedare-mare sblum sambung blaja kekgi sbb bile sambung blaja, cutinye dah x same

ngan cuti skolah. so, nak balik kg pun agak susah dah mase tu. makanya, aku setelah main fikir masak-masak,

aku pun membuat kputusan utk balik ke kg halaman aku di jerman terengganu utk melawat seme sedare-mare

dan awok2 aku di terengganu sblum aku dan diorg seme sambung blaja. alang2 (bukan saifullah) nak balik

ganu, aku nak la cerite skit kisah aku, aidil ngan faiz pergi ke terengganu 2 minggu lpas spm. mane tau kot2

nanti korg rase nak gi terengganu ke pasni. huhu.

(nota: post ni utk ketiadaan aku selama seminggu. so, baca r skit2 sbb panjang. haha)


jd, pd mlm 15.12.08, kitorg pun naik la bas dr shah alam
ape yg sedihnye, patutnye syidi ikut skali, tapi sbb mase tu terengganu dilanda tsunami banjir,
bapa sydi x bg die ikut. dakpe la, nok wat gane.
maka, destinasi kitorg yg pertama ialah rumah zuhilman
haha, rumah zuhilman ni jauh nung dalam kg. bgn pagi2 sejuk je.
best duk rumah zuhilman ni. mak ayah die pun mesra.
jd, kat umah zuhilman, kitorg x wat ape2 sgt sbb umah die agak jauh kedalam.
tp, kat umah die, aku tau satu citer jepun, my boss my hero
(sape tau citer ni bgtau kat komen ek?)
lawak citer die.
tgk2 balik gambar, satu ni je gambar aku amik kat umah zuhilman
*aku, aidil, faiz ngan adik sedare zuhilman

em, jd, destinasi kedua kitorg ialah umoh azrin kat kuala berang

(err, umah che kat kuale berang gok, haha)

sblum ke kuale berang, kitorg ke kuale terengganu.

pegi stesen bas terengganu yg femes ngan budu jersi hok muroh2.

lpas zuhur tu pulok, kitorg ke planetarium kuale terengganu

haha, selame 11 tahun aku duk ganu, tu r first time aku masuk planetarium

syok woo, mcm2 keajaiban sains ade dlm tu. mmg best r.

kitorg masuk planetarium ni dgn 2 org kwn ganu yg lain iaitu tuan alwafi dan zaim zharif

*abg planetarium tu kata, bola tu terapung menggunakan prinsip bernoulli

tu r first time aku dengor prinsip bernouli, haha.

abis je meneroka planetarium tu, kitorg pun bergegas ke umah azrin sbb masa tu dah agak petang.

(baik korg bygkan betul2 perjalanan kitorg ke umah azrin ni)

kitorg naik bas mini dr kuala terengganu ke kuale berang dlm lebih kurg kul 5 lebih

kitorg sampai ke bandar (er, che, bandor ke che? bukan dok?) kuale berang dlm 6.30

pastu, dr bdr kuale berang ke umah azrin tu memakan mase dlm 45 minit

bygkan....jauh ke dalam lagi dr umah zuhilman, mmg kg betul2 kg punye.

hehe, masa gi kuale berang ni, sempat r tgk skolah lama che, KIST. huhu

pastu mlm tu kitorg rehat je r

mlm tu, mende buruk berlaku

aku terbangun 3 kali tgh mlm dan muntah2

semenye sbb termakan ulam yg aku x bese makan

tp, alhamdulillah, pagi tu elok.

ni adalah part paling best dlm perjalanan ni

MANDI SUNGAI!!!

huhu, mmg dr kisas lg tujuan utama kitorg dtg nk mandi sungai r.

jadi pagi tu mandi r sungai. sedapnye mandi sungai ni dok payoh kabo la.

mmg best x 100. haha.

*tpt ni bahaya azrin kate tapi view die lawo. well, that's why rose have thorns, right? huhu.






*sape leh baca baju azrin tulis ape? hehe.
(bhgn penceritaan mandi sg terpaksa didelete sbb terlalu pjg dan korg akan bosan+dengki nak baca)
jd, ptg tu, kitorg pun balik r ke kuala terengganu rumah nenek aku
sbb mlm tu dah nak kene balik selangor.
jd, kat kuala terengganu ni, aku pun nak r jugak menunjukkan kelebihan kg aku
makanya, aku bawak la aidil ngan faiz jln2 kat pantai batu buruk
mmg best pantai ni
tenang+aman+damai+permai+indah
huhu, best2.
aku igt lagi aidil kata
"nas, spatutnye spm aritu aku amik meje kerusi aku wat paper +math kat sini,
konfem boleh jwb"
haaa...sampai camtu sekali nak tunjuk betape menenangkan suasana pantai ni
tp lpas spm aidil kate balik
"nas, aku tukar fikiran, spatutnye aku wat paper bio kat pantai tu aritu, bukan +math"
aku pun gelak gila2 guling2 jer la dgr



* aidil ngan faiz kat pantai batu buruk


*wuhu, pemandangan laut di waktu senja. rindu btul.
jd demi meninggalkan sedikit kenangan di terengganu ni,
kitorg tulis r nama kitorg kat pasir pantai tu
yg speselnye, hari kitorg kat pantai tu adalah hari jd faiz.
kire trip ke terengganu ni cam hadiah la utk faiz

*huhu, rindu gilo. camne? smart an?? haha



em, mlm tu pun kitorg balik r semula ke selangor
yg penuh ngan
bangunan konkrit+asap kete+org prangai plik2+freehair
satu lagi aku terlupe nak bgtau
masa kat stesen bas ganu tu
aidil pnah tanye
"nas, terengganu ni x de ke org x pakai tudung?"
haha, smart kan?
jd mungkin aku balik ganu ni lame skit. mungkin seminggu.
jd aku akan hilang la skjap dr alam maya ni. haha.
kalu ade ape2 urgent, inform aku ke enset aku, 013318****
haha, ade 10000 kemungkinan kat situ, boleh r try.
haha, kalu nak tau tanye r org yg tau
kan ayat Al-Quran kate camtu.
jd, nikmatilah post aku pjg aku ni selama aku xde.
bace r byk2 kali bg hafal. haha.
em, mungkin takat ni dulu.
korg pun slalu2kan la rajinkan diri pegi rumah kwn2, rapatkan silaturahim antara kite.
sampai situ dulu, salam sayang dr aku utk korg, assalamualaikum.
(p/s: ade sesape nak pesan keropok lekor ke, budu ke, roti kaya abdullah ke? aku belanja.)

17 orang telah berkata....:

pijot said...

ooo...ade planetrium yek kat ganu..
br tau..
nnti blk cuti ni,leh la g..
hehe

Z@_M4uzAN said...

haha..
annas, ak un pnah msuk skali ja planetarium 2 tyme drjah 6 dlu..
huhu,

ak ad dvd my boss my hero..smat dow
cite 2..haha SAKAKI MAKIO~~
lgu dy un ak da donload da..haha

Z@_M4uzAN said...

no annas~~0133180767

yeah~~

ainazirah said...

blog ni brsawang la nmpaknyer lps ni.. haha~

ckp suh bce sket2 an? aku dh bce smpe habis.. caner nih?? haha

p/s:semuga smpi shah alam blek sehat wal'afiat (klu x, x smpat jerman jadik kampung ko) ahaha

Mohamad Baihaqi bin Mohamad Basri said...

alahai Annas...lamanye ko gi...

nnti sampaikan salamku kpd angin di sana ye..hehe

AxL VoGa said...

1st, yeah, rumah aku mmg kat kuale berang pun ok...tp x ke dalam sgt la dr rumah azrin..just dlm 45 mnit beza je la...

2nd, ooooooo, dh lupe ye nk mlawat aku...huhuhu...pdhal rumah aku dekat je ngan KIST tu...sdey2...

3rd, wello2, aku pun 402 '07 ok!!!! mengape namaku tiada di pasir itu?? HAHA!

4th, kutuk la K.Brg tu..tw la bukan bandar sgt pun wlaupun so-called 'bandar kuala berang'...

5th, ade je org xpakai tudung kt Trg..tapi xramai la...

6th, pntai sane tenang+aman+damai+permai+indah ke??
Hmm..mgkin ak dh biase..alah, dh Trg skang ni kan is so-called 'bandar pesisir air'...of coz la pntai tenang+aman+damai+permai+indah (kot)...HEHE!

~cik zue~ said...

annas... mangai~
gilerr pnjg post...

siyess.. ak tak paham.. amende AWOK?
huhu

oit2.. nk kopok lekor?? ngee~

syafiqq1991 said...

Wooo.cam best je... Lama tak balik Terengganu.... Rindu giler...

Akhirnya, aku mengaku ada darah terengganu... huhuh...

awe said...

weyh annas..
nak kepok lekor
nak udang celup tepung tpi pntai
huhu...

my boss my hero
aku da lama dah tgk~~
haha...
ok la
3 bntg aku bg

Saifullah [SwordOfAllah] said...

alang?????

wawan said...

best giler sg n pantai...
ak nk jgk kopok lekor
huhu..

syamilnazmi said...

BAGUSLA BALIK KG JUMPE SEDARE2 JGN LUPE ASALUSUL LAK HUHU......

mynmeisazm :) said...

my boss my hero?
aku tau!
lawak seyh..
paling lawak time masuk classroom n berebut makanan time rehat

Annas Alias said...

kpd korg seme

adoii, apasal komen cpat sgt! aku x balik gi terengganu, dah penuh dah. x surprise r camni. huhu

pijot

em. nanti balik ade mase pegi r

zaim

haha, citer die mmg klaka dow.

adoi, awat hang gi ltak no aku. adusss.


aisyah nazirah

haha, xnak bagi bersawang, dtg r slalu tlg bersihkan utk aku. huhu.

er, dah abis baca? kan aku dah wat nota awal2 tu, adoiii

huhu, insya-Allah, dokan keselamatan aku.

Annas Alias said...

baihaqi

tu r. lebey kurg seminggu. aku pun mesti rindu nak baca post2 kau yg bergaya tu, huhu.

bg salam kat angin. err, aku takut nanti angin tu boleh jwb je, pengsan aku nanti.

che vogue

1. huhu, umah azrin mmg jauh lagi
2. em, sori che dok gi umoh mu. sbb kang kalu mari ngejut kang nyusoh ke mu pulok.
3. haha, kalu tulis seme, dok muat la nok masuk kamera che oi. huhu.
4. bukan kutuk che, tanya je. haha.
5 em, mmg r. tp stakat hok napok tu mmg xdok.
6. hehe.

cik zue

pjg ek? haruslah, standard nak wat tahan seminggu. huhu.

awok bermaksud awak bermaksud geng/kwn rapat.

nak kopok lekor. bg alamat. tp sampai2 nanti dah rosak r, huhu.

Annas Alias said...

afandi

heh, org ganu gak rupenye! haha, post aku mengingatkan asal usul ko. huhu.

ex-tku

erm, kopok lekor. bg r alamat, nanti aku pos. huhu

haha, 3 bintang? aku bg 4.

ex-ku

err, alang-alang menyeluk pekasam...

Annas Alias said...

wawan

sungai ngan pantai mmg best!!! haha.
kopok lekor? jom ikut aku balik, haha.

syamil

em, betul2. sbb tu nk balik. dah lama x balik. huhu.

azam (org ganu gak die nih)

mmg klaka+smart time rehat tuh. ko sebut balik terus aku gelak gila2. haha. best2.