BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

27.5.09

Aku Sengal (Sengalkah Aku??)

bismillahirrahmanirrahim. sbnanye post ni dibuat tanpa dirancang. ni seme angkara kebosanan terlampau tgh mlm menunggu barcelona menentang manchester united. ni nk cerite skit la masa teman kwn2 aku pilih hadiah utk diberikan kat cg2 kisas.
mcm aku bgtau, aku x reti sgt jln2 kat selangor+kl nih
jd, aritu epul ajak pegi cm (central market)
haha, satu gi tpt baru utk diteroka (teroka? igt felda ke?)
jd, aku siap2 awal utk pegi sbb
1. xtau jalan, mana tau kot2 sesat
2.ktm tu bukan leh caya sgt. kdg2 lambat sampai 20 minit
3. aku x suka ditunggu
jd, aku sampai kat stesen pasar seni 10.33 pg
argh! lambat 3 minit!
tp, aku org 1st, xpe r, huhu.
jd, aku, epul ngan muhd pun memulakan la pjalanan ke cm
cari punya cari, xde yg layak jd hadiah utk cg2 kat kisas
seme picis2, haha.
then, kitorg pun mkn
nasi kerabu (kering) + air soya
(kempunan budu, waarggghhh!!)
masa makan, tiba2 (ce, tiba2) ade seorg manusia dtg
namanya azim
die terlambat skit sbb ade hal
pastu kitorg pergi la sogo cari mesin kopi
kat sogo, dtg plak sorg lagi hamba Allah yg dimuliakan
nama dia baihaqi yg suci
sbb sogo sikit sgt pilihan, kitorg pegi plak klcc
kat klcc, ade la mende tuh, mesin kopi
dah smart2 nak beli, TAKDE STOK!!!
aku un pening, camne bleh xde stok?
bak kate sape tah antara kitorg, mende tu skadar hiasan je
ceh, heartbreaker punye kedai
jd, kitorg pun pening, xkan nk patah balik sogo balik
kang hala patah balik, kaki kitorg patah (nak2 aku yg dr jauh ni, huhu)
jd kitorg pun balik
mase balik xleh bla nih
mase dlm ktm, aku mengalami satu keadaan keletihan yg amat teruk
keadaan ni dinamakan de (haha, suke ati aku je)
maka, aku pun duduk dan pjamkan mata dan sumbat telinga aku ngan earfon
sbb ade pompuan kat situ mengumpat (ni mengarut je tau)
tido.........
zzzz,zzzz,zzzz
bukak2 mata nampak satu bangunan
"eh, bangunan ni cam pnah nampak je time fly dulu..."
lpas 10 saat bukak mata, baru aku sedar
TERLAJAK STESEN!!!
wua~ expected-worst-case-scenario happened!!
mula2 agak gelabah
pastu lpas berfikir dgn rasional, xde papepun
aku cuma perlu pegi kat platform ke sentul je
so, setel r. huhu agak sengal.
haha, aku rase agak klakar insiden tu
nasib baik terlajak sampai klang je, tpt yg aku tau
then, ni la sedikit gambarajah utk korg lihat
ye la, alang2 dah tangkap, tunjuk r
*ni nama die azim. die ni
kp+suci x pnah tgk wayang+bahas+bergaya
*masa ni die tgh mengimbas kembali betapa seronoknya menjadi kanak2 tu
*ni nama die muhd. muhd ni
kp+suci xpnah tgk wayang+tight-in+ensem
*bakal buat robot

*ni name die epul. die ku kisas. die ni

kp+suci x pnah tgk wayang+genius gile2+berwibawa

*epul suh aku tangkap gamba die muke khusyuk. aku pun x tau nape

*ni name die bai. die ni

*kp+suci x pnah tgk wayang+berwibawa+pandai+rajin

*(bai pemalu, jd die kate xyah ltak gambar die)

aku agak rendah diri sbnanye jln ngan diorg seme nih (serius!)

mana taknya, seme dah r berpangkat+suci x pnah tgk wayang

aku rase malu jln ngan diorg

ade gak r dgr org2 kat tgh jln kate

"tu annas tu blagak betul r. dah r jln ngan kp2 berwibawa. die igt die setaraf ke?"

(err, hiperbola semata-mata)

jd, kesudahannya, barcelona menang 2-0

assalamualaikum

(p/s: err, sengal x aku sbb terido dlm komuter tu? xkan? kan? kan?)

10 orang telah berkata....:

F a r i z z a i d I said...

camne MU leh kalah.
muahahaha**

gle betoi, patut ar
cerdik diorg nih
x pnah tgk wayang rpenye.

Saifullah [SwordOfAllah] said...

da kate daaaa,
bARCA pasti Menang!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
hahahhaha..
x rugi ak tgok pg tuh.

ainazirah said...

ape2la korg..
huhu~

p/s: aku x penah lgla terlajak stesen..haha~

awe said...

AKU XPNAH TERLAJAK STESEN~~~

agak sengal la

syafiqq1991 said...

kesian kat ko.. letih-letih-letih..makan lebih skit kala nak keluar... hehehe.. cepat besar

so.enzyme said...

huu annas, len kali wat la alarm clock n set mase ke stesen baru r x terlajak~

AxL VoGa said...

sengal~

haha

Ruh Al-Jadid (روح الجديد) said...

annas...wakakaka...ak penah jadi cam ko tp bkn ak yg terlajak stesen..kami terpaksa terlajakkan diri kami sbb ketua batch kita yg disayangi (Tg Hadi) tido dlm komuter & kitorang sangka dy da sesat smpi sentul..hehe..seb bek dy sedar & stop kat stesen lepas KL Sentral..hee

sengal nak mampos..hehe

Annas Alias said...

fariz

ala, mu bukan power sgt un, haha.

haha, terjaga beb hati diorg, tu pandai uh.

epul

haha, tahniah2. tgk r season dpan chelsea plak naik. aku still x puas ati match barcelona chelsea uh. patut chelsea menang. AARRRGGGHH!!! u make me sick ovrebo!!!

aisyah nazirah

haha, try r skali, best gak, panik tetiba.

awe

cam aku ckp kat ecah, try r skali.

haha, aku agak sengal eh?

Annas Alias said...

fendi

huhu, stamina kurg r, tu cpat letih. nafsu mkn plak x kuat, haha.

azim

haha, nanti aku cube wat. adoii

che

haha, mane ade che. sengal skit je, huhu.

arip

uik? haha, sian tul. adi2... (padahal aku un sama, haha)

sengal nak mampos?? adoiii