BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

9.5.09

Mimpi Manis dan Kek Manis (Mana Lagi Manis?)

bismillahirrahmanirrahim. aku ni dilahirkan x sempurna. salah satu ketidaksempurnaan aku ialah aku ni lampi

atau LAMbat PIkap. sbb tu, aku ni slow learner. org ckp 2-3 kali baru nk phm. oleh sbb masalah ni, aku baru nk

citer skit psl ape yg terjadi khamis lpas. iaitu jamuan kecil 501 dgn niat nk wat surprise kat nabilah yg nk gi

US dah bulan dpan. em, mungkin aku jugak bleh ambil pluang ni utk bezakan mana nabihah dan mane nabilah.

berpegang pd kate2 mak aku iaitu,
"kalau terdatang awal xpe",
aku pun bertolak ah dr umah kul 9.30 pg naik teksi {abis rm5}
mende tu Lad kate start kul 11
sbb ni 1st time gi midvalley (walaupun dah 7 tahun duk slangor),
aku xtau r brape lame mase yg diperlukan utk tiba di sana
em, bile komuter {abis rm 3} tu lambat 20 minit, aku dah resah
alih2, aku ngan bai {belanja rm 2 duit boling, tq bai} (epul + aqil) sampai la kul 10.58 pg.
Alhamdulillah.
tunggu, punye tunggu, dekat2 kul 12 gak r seme baru sampai (janji Melayu...aku phm)
MORAL: kwn2, aku pesan dgn sebenar-benar pesan,
kalu bjanji ngan org, TOLONGLAH JANGAN DATANG LAMBAT, sian org tu
masa tu bukan bende snang2 nk wat bazir utk tunggu org!!!
pastu, dlm 12.30, gerak r nk gi mkn
(rupe2nye si nabilah da tau, so, where is da surprise?? kat dapur secret recipe??)
tp, secret recipe pnuh
jd, kami pegi r MPH jap.
wuwu, ni nk nangis ni,
aku dpt beli novel agatha christie {rm 30} yg baru ,terharu amat dong
tajuk die, eheh, cards on the table, huhu, best2
then, kitorg gi r mkn kat secret recipe {abis rm 22, siot tul, mahal nak mampus}
seme2, harga mknn, staggering rm 320, huhu, hoye, hoye,
abis tu, smayang zohor {x abis duit, i swear}
pastu main boling 2 game {abis rm12}
harus dinyatakan yg aisyah nazirah amatlah handal bg seorg yg baru 1st time main
melainkan kalu dia tipu
2nd game, 102 pin, sipi2 gi nk beat aku, 107, fuh2.
abis boling, smayang asar {x abis duit gak}
abis smayang, balik naik ktm {abis rm 3}
mase balik ni, aku nampak singkatan ktm tu jadi satu equation yg menarik,
KTM= Kenderaan Terlebih Muatan
tp sumpah r,
kalu ktm still stay camtu + aku still duk selangor bile besar,
tobat aku x bg bini aku nek ktm, bek aku belikan kete mewah, hehe
sampai shah alam, 7.30
gi r smayang maghrib {x abis duit gak}
lpas smayang maghrib tu, ade satu kuliah di bwh tajuk "tawakkal"
ni kene kongsi skit r, kalu x rugi
berkata Saidina Umar,
barangsiapa bertaqwa, nescaya dilindung (imannnye)
barangsiapa bertawakkal, nescaya dicukupkan (keperluannya)
barangsiapa menyumbang (hartanya ke jln Allah), nescaya dibalas (amalannya itu)
dan siapa bersyukur, nescaya ditambah (rezekinya)
em, pastu dlm kuliah tu gak ade bgtau, lpas tawakkal kene sabar dan redha dgn ketentuan Allah
kbetulan, keesokan harinya (Jumaat) ari kuar jpa,
mase tu aku dah pk,
adoii, Allah mcm nk suruh aku redha je ngan result esok
MORAL: x baik sangka buruk ngan Allah!!
x sempat nk dgr abis, mak ayah aku dh dtg nk amik
balik2, tunggu Isya', smayang, ais blend, ym jap, tido. abis.
hehe, pagi tu mak aku bg rm100 duit NUTP bg plaja spm
jd sape bleh trace last2 duit aku tinggal brape akhirnye?? haha
jamuan ni berakhir ngan aku still xleh bezakan mana nabihah mane nabilah, adoiii.
itu shj, moga korang semua berjaya dunia akhirat, amin. assalamualaikum.

12 orang telah berkata....:

mynmeisazm :) said...

fuh kasar btul komen di atas ni..

Saifullah [SwordOfAllah] said...

weh!
ak dpt bezakan dow mne satu biHa n biLah!!
hahaha...
tp mmg lme r nk wt cmtuh, akhir taon fm5 bru r dpt bezakan..hahha.
ak dtg awl kan artuh, kite serupa~~~

Mohamad Baihaqi bin Mohamad Basri said...

haha;
mula2 ak pun pening nak bezakan kembar tu...tp hasil rancangan belajar Ms. Lin, fuhh, kenal sangat!..thanks..

F a r i z z a i d I said...

diorg nih kembar ke?
* x knal.. huhu

best ar dpt gi US, kwn ak pun 6 org g sne.. ak tawakkal jer.

awe said...

si*l..
1st tyme baca ko tulih mende ni

mcm akaun duwet kuar masuk je
haha
xpe2
bile lg nk mkn kek sesame
kekgi dah xde ms
ko da nk gi german
huhu

Annas Alias said...

epul

ok r bleh bezakan walaupun lambat. dr aku?? huhu.
(ni mesti slalu usha, eheh)

ko r plg awal, bagus2. berdisiplin, patut r jd KU.

baihaqi

haha, utg r ko dpt pair ngan die. bleh beze. kne r ucap tq kat ms. lin.

fariz

em, rezeki diorg. moga2 diorg berjaye, aminn.

awe

eh? 1st time ek? huhu, sbb sgt x puas hati, heh.

ye r , nanti eh, kekgi seme da pegi lain2, bile lagi.

Annas Alias said...

awe

akaun duit kuar masuk?? haha, apsal x kira duit aku tinggal brape?? exercise otak skit...

ainazirah said...

1.aku sgt2 stuju ngan ko - jgn wat org tertunggu2 /jgn mungkir janji - naseb baek aku baek, klu x kne hamun la trus org2 yg SAJE2 lewat uh (yg ade reason konkrit nyer xpela)

2.aku mmg 1st tyme maen boling tyme tu - aku bercakap benar kay~ (aku rse kuku jari tlunjuk aku nak tercabut dh men boling hari tu, bdn pun trase senget kejap.. haha)

3.bg driver skali utk future wife ko

duet ko tinggal brapo tu nnti2 la yo.. den lotih nih.. haha

syafiqq1991 said...

Je suis désolé, Anas.

Annas Alias said...

aisyah nazirah

1. kalu ikut, aku pun nk tegur time tu, tp sbb igt hari tu x nak r marah2, sbb hari tu kalu bleh nk happy kan? so, tegur r kat sini.

2. aku sungguh kagum.

3. err, kalau aku sgt kaya aku bg r.

heh, xpe2.

fendi

skali lagi ko tulis mende yg aku x reti baca. sori r, aku bodo.

syara said...

aha.nape aku x pasan p0sting kau ni ea.

7 ta0n x na nek ktm.sadis gilee
xpe pasni ko tros nek kpal trbang.huaa

Annas Alias said...

syara

adeiii. bukan 1st time nek ktm la, 1st time gi mid. ktm tu dah naik bosan aku naik. haha.