BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

4.6.09

Oh My Dear, Letter-Sender, Come Here, Sooner Not Later

bismillahirrahmanirrahim.

deshhh, agak sedikit keciwa arini. mase kat kg, best je tanye org dpt mane,

dpt mane. igt2 kat umah dh ade la. skali bukak peti surat, xde, adoiii. xpe r. ni memo pos laju

pun xde. camne nk gi amik kat poslaju, duhh. ape2 pun, ade skali tu mase balik terengganu sorg2

aritu, ade kwn baik aku tegur. kate ramai budak kisas wat blog. tp byk kosong. aku pun pikir2

balik, blog aku pun akhir2 ni makin 'kosong'. xnak bg 'kosong' sgt, aku sebarkan la skit ape yg

aku ade ni......

pagi tu, ade satu kuliah....
ntah camne, terpilih duduk situ
dgr la ustaz hafiz bg ceramah
die bg ceramah sambil tutup mata
die pun kate,
"ambo mintok maaf la kalu ceramoh pagi ni lere sikit,
ambo letih ni, semale tido pukul 2.30
ade hal"
die pun citer satu kisah yg aku kira menyayat hati kalau dihayati betul2...
"smalam ( 1 mei) saya dgn kwn2 saya pergi wat rondaan kat area kl (kalu x silap bukit bintang die ckp) ni,
maklumlah hari pekerja, cuti2 ni, ramai la org2 muda laki pompuan lepak sana sini"
ustaz hafiz ngan kwn2 die ni pun wat la keje die nih
"tibe2 kat satu area ni, saya nampak satu kete duk ceruk skit blakang nun,
kira mcm tersembunyi skit la kreta ni,
ntah mcm mana, Allah gerakkan hati saya nk pergi tgk kete ni,
sblum tu saya nk citer dulu, saya ni skang ade wat keje skit dkat satu kolej ni,
(mane eh, kajang ke mane tah, adoiii)
kolej ni, saya mengajar agama dekat budak2 yg mmg org kate 'out' la,
smayang x reti, bersuci x reti, org2 mcm tu la
pastu, dlm klas tu. ade 20 org laki. yg laki ni seme 'out'. seme x reti satu sal pun
yg pompuan ade x org (adoii, lupe r) dlm x org ni, ade sorg plajar ni
plajar ni die hafizah, pegi situ pakai tudung labuh, kire org kate org agama lah
(aku terpikir gak knape die duk situ. hmmm....)
maka, plajar ni, mase mengajar, saya muliakan die,
suh die ajar kwn2 pompuan die yg lain.
makanya, nk jd cerite, bile saya ronda smalam
saya pergi kat kereta tu, saya nampak die dgn sorg laki dlm kete tu
tgh berzina, tudung labuh ntah ke mane, jubah ntah ke mane
saya tgk die mcm tu xleh tahan air mata saya"
(masa dgr part ni, bulu roma aku meremang.)
aku rase situ dh cukup kot. yg len xde pe sgt.
ape yg citer ni dpt bgtau aku
kite semua ni dlm pemeliharaan Allah
kalau Allah tarik pemeliharaan Dia,
hafaz quran pun boleh tergelincir
moga2 kita semua kekal dlm pemeliharaanNya, aminnn.
korg seme doakanlah agar kita semua sentiasa dipeliharaNya
aku harap cerite ni kalu x byk, sedikit dpt bg peringatan utk kita semua
makin lama, makin lalai (aku la, sape lagi)
xtau r nk wat camne
dan satu lagi r aku mintak+seru
korg un try r bg kalu x byk, skit pun jd r, pengisian dlm blog ke mana2 ke
even kalu korg x buat pun, sapot r kwn2 yg buat
ni bukan ape, kdg2 tgk, post yg byk komen,
post yg cerite2 kehidupan seharian dan lain2
post2 yg ala2 ilmiah skit, sayu je bhgn komennye
(epul salah satu contoh mangse, haha)
tu je r sket dr aku yg ntah ape2 ni
baik amik, buruk buang ke laut
assalamualaikum
(tambah sket agi, pompuan yg hafaz quran tu,
baru 1st time bercinta, start bercinta bulan dua tahun ni gak,
bulan lima dah jd camtu. mintak dijauhkan dr jd camtu.....)

7 orang telah berkata....:

areyouserius said...

insaf2...betul ape yg ko kecek...

amiR muJahiD said...

semoga kita semua kekal berada dlm pemeliharaanNya...
takut dngar citer ni...
huhu...
insaf gak...

ainazirah said...

Semoga sgl mnde selamat (including surat)

p/s: kadang2 ade mnde yg kte X BOLEH nk komen~

syafiqq1991 said...

Sapa kata blog budak KISAS kosong?

F a r i z z a i d I said...

ak ckp blog kisas kosong jgak.
mcm blog kaw anas. hehe (; jgn marah
azim skalik!

yelah, baguslah kaw post mcm gini.
at least ak pon dlm byk2 blog yg ak bce
ad la jugak benda yg ak dpt.

tp ak sendiri x brape
nk ckup ilmu.
kne blajr lg

Farah M.N said...

moge2 kita semua dilindungi Allah SWT..aminn

sabar yer..nt smpi la surat tu.. insyaAllah

AxL VoGa said...

moga2 kite sentisa mndpt hidayahNYA
amin~