BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

14.6.09

Escaping Death + Facility? + Lenggong

bismillahirrahmanirrahim.


____________________________________________________________________

Escaping Death...

petang jumaat lpas, aku main bola
sbab terlalu ghairah+rakus+overexcited+bajetmessi,
aku terpijak bola
dan jatuh terlentang
bhgn blakang kpala aku jatuh dulu
dah la main atas tar
kuat x kuat kpala aku terhentak sampai kpala aku melantun balik lpas terhentak
(kuat tuuu...)
mula2 aku igt aku dh ilang igtn
ALHAMDULILLAH xde pape
aku still boley differentiate x^2 jd 2x
(haha, tu r soalan pertama kuar drpd otak aku nk sahkan aku still ok, xleh bla)
tp darah mmg byk r kuar
dgn segera aku balik umah dan gi klinik
dr tu pun cuci dan kpala aku dijahit
(kne jahit idup2, x bius, xleh bla, duhhh)
dr tu kate kpale aku berlubang (lubang??urgh)
tp insya-Allah xde pape dgn dalaman kpala aku
cuma blakang aku calar2 skit, pastu siku ngan tgn aku luka2 kecik, tu je r
harap2 sgt la xde pape, doakan la moga2 kpala aku still ok
ape2 pun, accident ni sungguh ngeri scary
ape2pun, aku bersyukur sgt2 sbb masih idup
sbb kalu igt balik, kuat gak aku terhentak uh
ALHAMDULILLAH
*ni r baju main arituh. darah kat kolar tu dr blakang kpala aku mengalir kat situ
____________________________________________________________________
Facility?
sabtu lpas, aku ngan family aku gi lenggong, perak
nak hantar adik aku, ipah ke mrsm die kat situ
kitorg bertolak agak lewat, dlm 4 petang camtu skit
so, x sampai lenggong lagi, ari dh mlm
terpaksa la cari tempat berteduh (haha)
cari punye cari, kitorg dpt la menetap kat satu homestay nih
xde pape sgt pun, tp yg xleh blanye
mase masuk bilik tu, si nudin nampak sebuah buku
(nudin bende camni nampak aje, haha)
die amik buku tu tunjuk kat aku
"nas, ni buku ape hah?"
aku pun amik,
haha, tajuk buku tu dh xleh bla
'basahlah sayang'
gambar depan xleh bla, huhu
giler tul, ilek je die (tuan punya homestay tu) letak buku camtu open2
kalu kimi bace, abis r
din pun mengeluarkan satu idea yg xleh bla
"mungkin ni kemudahan homestay ni kot"
haha, aku gelak gila2 dgr die kata camtu

*kat homestay. tgh berkira2 nk baca ke tak, 'basahlah sayang'. haha, xde r
____________________________________________________________________
Lenggong...
akhirnye, ari ahad,
aku ngan family sambung la balik journey ke mrsm lenggong
sblum tu, aku singgah kat satu spital krajaan
utk dpt result mantoux test
ALHAMDULILLAH negative
(bukan mcm......hehe)
lpas tu, kitorg pun sampai la ke mrsm lenggong
tempat yg boleh dedescribe sbg
-baru (x mcm kisas, of kos)
-agak best sbb atas bukit
-byk tpt dating (haha, ni pdpt din. brape kali tah die taukidkan mende nih)
huhu, si nudin bila sampai sini
tiba2 die rase smangat nk masuk mrsm
siap kate lagi
"fuh, lawanye. x mcm kisas, nas"
errr, mind your words, eh. kisas dh baru ape
die mmg dh berkire2 r nk masuk mrsm
tambah plak ngan citer jin yg die dgr baru ni kat kisas
terus rase down nk pegi kisas
(sape bleh tlg aku yakinkan die kisas lagi molek?)
em, akhirnye kitorg balik r petang tu
dan tanpa disangka-sangka
petang tu aku main bola balik, haha
tp kali ni aku main bese2 je r
aku mula menyedari kepentingan nyawa, huhu
satu ustaz tu kate, aset paling bernilai kite
ialah nafas kite
bile sampai nafas terakhir
mintak dipanjangkan pun dh x dilayan
nasihat aku, hargailah setiap nafas yg ade
carilah keredhaan Allah dlm setiap hela nafas

*ni kantin+surau dlm satu bangunan


*ni koperasi diorg. kalu che masuk sini, keje sini r, huhu.

*skolah diorg dr atas bukit

em, aku rase tu dulu kot. doa2 r dalam kpala aku ni xde ape2

sampai situ dulu, jaga diri elok2

assalamualaikum

(p/s: eyeshield 21 dah abis. waaa! kurg satu komik utk dibaca, wuwuwu~)

12 orang telah berkata....:

awe said...

sakitnye kene jahit..da la xbius
eeeee..ngeri10000000x

ko ckp betul2..ko bc x buku tu??
haaaaaa.....kantoi ah

"ALHAMDULILLAH negative
(bukan mcm......hehe)"
erk..bukan macam?

(cis..haha)

syamilnazmi said...

len kali berhati2 la semase beriadah tu.

sape nudin?

x kan boleh tahu pasal kandungan buku tu kalu x tengok kat dlmnye.'Don't judge a book by its cover'. haha

~hafiz~ said...

hahaha..
ak thu ko bce kan?hehe...
smoga cptla smbuh ek...
salam~

F a r i z z a i d I said...

jahit, ish gle.
ak jahit2 nih risau woah.
sakit die, aduh

btw,tuh mrsm bru
x lme. dats y lawa
cbe msk mrsm tgb
buruknye haha

ainazirah said...

dahsyat sunggoh cter2 ko..
ape2pun.. welcome to da club
(club org2 pena kne jahit pale.. ahaks~)

tp tabik r, x kne bius~

p/s:biorkn ajela nudin uh, dier nk pi skola ape pun.. haha

Saifullah [SwordOfAllah] said...

stu je ak nk twu,
ko men bola ngn spe?? ngn dak2 umor bpe?
hahahhaahahha...~~

AxL VoGa said...

Bacalah Sayang...wallawei, siap mempelawa reaer die lagi bace tu...Sayang, bacelah I ni..panas panas tw! HEHE!

Koop KISAS lagi best tw! HAHA!

areyouserius said...

hebat2...x kene bisu pun...

btw, eyeshield 21 komik pasal ape?...x nak promote?...haha

so.enzyme said...

huuu....kalo xmo eksiden len kali men fifa kat pc jaaaa

Annas Alias said...

awe


haha, mmg r ngeri. nih ko camne nk amik farmasi nih ngeri2 nih, huhu.

haha, buku tu sumpah aku x baca. lagipun xde r aku nk wat gila baca buku camtu depan nudin. aku kan abg, kne jd contoh yg baik, hehe.

a'ah. mcm sape ek? hahaha

syamil

huhu, time kasih atas nasihat tu

nudin tu adik aku.

adoiii syamil. gambar depan dh gambar x snonoh. xkan kat dlm isi psl mende2 agama, huhu. ngan tajuk lagi, of kos r buku tu x elok a.k.a. lucah.

hafiz

aku x baca r apis, haha
anyway, thx for da wish. huhu

fariz

huhu, mmg sakit. tp nk wat cane, die xnak bius.

ow, tgb buruk eh? ala, buruk2 pun ade kolam renang eh? haha. ok r tuh

Annas Alias said...

aisyah nazirah

haha. ko bukan kne jahit kat kaki ke? haha, pale ade gak eh?

nudin tu gi skola bese, balik tepon awek je r keje, huhu.

epul

aku men bola ngan dak2 menengah rendah tp lagi power dr ko r epul. nape? hehehe

che

haha, koop kisas best r ade choki2, haha.

baihaqi

huhu, xde ah. sakit skit je, cam kne gigit buaya, huhu.

eyeshield 21 adelah komik yg sgt best. psl bolasepak amerika. try r baca bai, haha

Annas Alias said...

azim

bukan aku xnak men kat pc. tp pc aku bodo+lembap+virus+xleh taruk game dan mcm2 lagi.

lgpun, men ngan org r sihat, peluh2, hehe.

(azim, ko bersukan x?? hahaha)