BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

19.6.09

Sometimes You Can't Make It On Your Own

bismillahirrahmanirrahim. arini aku agak down. mungkin sbb khabar yg x sdap tu

kot. xpe la, aku x salahkan pun org yg bgtau tu. ade kbaikan gak die bgtau tu.

so, lpas seharian duk pikir2 psl mende tu, aku bgtau la sket kat 'kwn' aku ikut

sms. dan yg aku terharu, cara die balas balik. sbg penghargaan, aku tulis ape yg

die bgtau aku...

(dah diedit sket)

"awk ingt awk bd0 mcm **** *** ****....
Cm0n lah., apabila kamu brazam mka brtwkllah kpd Allah"
nampak ayat mmg simple bodo, tp beri kesan dlm gile2 kat aku, sbb die 'kwn'
aku....sbb die 'kwn' aku....
*******
(aku hargai kerjasama korg kalu korg x baca part ni...)
bile aku tgh down camni, aku sgt perlukan sokongan kwn2 aku
(ah, ayat tipikal~)
betul la org kate, kwn ketawa snang dicari, kwn menangis?
tp mungkin slh aku gak
aku x reti cari kwn, x mesra alam
pastu bila sedih, xde org nk berkongsi
padan muka aku
cari kwn pun, memilih
tgk yg pandai buat lawak, kwn,
bukan nk cari yg boleh tlg mase susah
bukan nk cari yg alim2...
mmg salah aku
aku harap korg (kalu ade yg baca la part nih...)
x jd mcm aku
carilah kwn dunia dan akhirat
kwn yg boleh bimbing kita bile salah
kwn yg baik bukan kwn yg selalu setuju/ sependapat dgn kita
kwn yg baik ialah yg bgtau kite salah bile kite salah
kwn yg baik ialah kwn yg bgtau kelemahan kite
jd, adakah kwn korg dan korg sendiri kwn yg baik??
aku igt lagi cerita tu
ade sorg abid berkwn dgn sorg yg byk buat dosa
(kwn die tu suka minum arak ke ah?? adoiii)
abid ni slalu nasihatkan kwn die agar btaubat
tp yg beri hidayah tu Allah
maka, dua2 mati dlm keadaan diorg camtu
bila kat akhirat, Allah masukkan abid tu dlm syurga
dan kwn die dlm neraka
tp si abid tu xnak
die mintak agar Allah masukkan die dlm neraka sama2 dgn kwn die
(renungkanlah, korg sanggup x jd cam abid tu?)
oleh sbb kasih syg abid tu terhadap kwn die
Allah masukkan mereka berdua dlm syurga
aku harap2 sgt boleh jd camtu
bersahabat sampai ke syurga
"Ya Allah, tatkala bahang mahsyar menjilat tubuh,
izinkan kami sama2 berteduh,
tatkala mizan Mu teliti mengira,
beratkan neracanya atas setiap jasa,
naungi kami di sana, berkat kasih kerana Mu semata2
andai kulayak menapak di syurga,
kupinta sahabatku bersama-sama ku
aminnn"
*******
aku mintak jasa baik korg
doakanlah agar dipermudahkan perjalanan aku lpas ni
sbb rezeki aku, aku pun xtau camne
harap2 down ni ilang cpat sket
bile down, abis mati angin aku nk study, duhhh
masalah aku ni, xnk ah citer
wat malu je ade masalah camni tp down
tu je kot
assalamualaikum
(p/s: tajuk post nih adelah lagu yg sgt best x40 psl persahabatan drpd u2)

6 orang telah berkata....:

fadhli said...

nape annas???
weyh..sori r aku xreply msg ko aritu..
time tuh aku ngah tdo..huhu
kepenatan..
btw..what's ur prob??tell me..
i'll always be the best listener.. i guess..huhu

F a r i z z a i d I said...

rilek jer annas.
yes, ak skong lah
cr kwn jgn memlih
but sumtimes, bkn sme org
nk kawan ngan kte.

so.enzyme said...

sorry..

EmberPen said...

mungkin ayat ana ni mcm typical n mcm xamik serius hal kwn, tp

bila enta rasa mcm xde tujuan nk idup dh, ingatlah ada org yg nyawanya xsebrapa.
bila enta rasa mcm xde harapan nk senyum, ingatlah ada org yg mmg xleh senyum tp nkkan senyuman.

jd, sahabatku, shbt yg setia blh djadikan tmpt mengadu yg bagus, tp yg paling best ialah pd Yg Memberi Ujian tu.
doakan ana pun dpt merasa ke'best'an itu skali.
(ana ni kwn yg setia ke?)huhu

syafiqq1991 said...

ala.. nak menggedik letu...

camni.. need not to be sad or what.
can u imagine, kala makan nasi rasa ayam, makan banan rasa ayam. ikan rasa ayam..charger hp rasa aya... semua rasa ayam,.. mesti bosak kan?

thats is life.. not all the time we will be happy.. ups and downs come and go periodically.. When u r sad, u will remember who u r, where r u and the most imprtnt thing u will remember Allah... Isnt worth with ur bleed friend? think it again.. If u can cry everyday, it will be greater if u cry for the sake of Allah..

miss u.
hope can meet l8r..
Wear ur smile man!!!

Farah M.N said...

jgn sedey2 lorr.... ^_^