BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

6.6.09

The Problem Is That There Is No Problem

bismillahirrahmanirrahim. well, well, well. aku dah dpt surat jpa. (dpt bukan pos hantar, aku gi amik, cisss~) makanya, detailnye ialah...

1. persediaan di intec, shah alam ( rumah aku kat shah alam )

2. masuk 28 hb nih...

3. wat A-level

4. 30 bulan kat intec ( paling lama x silap, huhu), 36 bulan kat republik jerman

5. kejuruteraan jerman (ape aku ngarut nih?)

so, from what i've collected, yg ke intec jugak ialah kamil (sape lagi, haha), epul dan tu je yg aku

tau. (sape agi intec weh??) hmmm, skang ni bile family aku ckp2 ngan org , aku dpt buat satu

equation iaitu annas=jerman. adoiii, pressure xleh bla r. blum stat blaja agi, gaya family aku

ckp nih mcm dah fly jer, aiya. padahal kne tgk gak performance mase persediaan. silap2 teruk

result (mintak dijauhkan ya Allah!), kne tarik balik biasiswa, huhu. kamil lain r, die genius yg

muncul seratus taun skali, haha. anyway, skali lagi, tpt blaja aku x jauh dr umah. bahkan, lagi

dekat ade! adoiii, hepi pun ade, x hepi pun ade gak. (mane patut aku rase ek?? any suggestion?)

emm, satu agi, persediaan lame, bleh r aku hantar yg fly dulu kat airport nanti, haha. hantar

epul, naim, zering, zul, aidil (aidil?,haha) dan lain2 yg x dinyatakan di sini.

***********
smalam, aku sembang2 skit r ngan budak kisas kat umah aku nih (batch bwh aku) byk gak r
bende dah berubah kat kisas.
1. gi prep wajib pakai kasut
2. masa perkampungan ilmu, kene pakai baju skolah (baju skolah maksudnye baju skolah, bukan
baju prep, kemeja, melayu dll.). atas sbb tersebut, ade yg gi cc mase perkampungan ilmu tuh
haha, aku gelak je r.
3. sape pegi pdg pakai sandal kene duk tepi pdg. nak main pakai kasut. haha, pakai sandal pun
xleh main. (sampai part ni rase mcm dgr citer hantu, ngeri siot)
4. haha, ni paling smart. aku syukur jd batch 53 sbb tahun ni, diorg dilarang pegi masjid selain
baca yasin, smayang jumaat atau dijemput. aku gelak sambil menggigil dgr berita ni, serius.
pastu, budak tu mengadu la kat aku (hahaha, aku tergelak), camne la nk wat spm nanti. die asek
kate cuak x40. aku pun gebang la bende yg slalu diberi oleh pakar motivasi kat tv tuh, haha.
tanye r camne pekse mid-year. mcm bese r, yg susah itu bio, haha. ape2 pun, harap2 diorg
dpt la naikkan kisas taun ni. so, abis ckp2 ngan die, on the way balik umah aku terpikir sejenak,
kdg2 idup aku terlalu 'smooth'. hampir seme perkara yg aku nk aku dpt.
mase upsr, nak 5A. AKU DAPAT. ALHAMDULILLAH
mase pmr, nak 9A. AKU DAPAT. ALHAMDULILLAH
nk masuk skolah elok. AKU DAPAT. ALHAMDULILLAH
mase spm, nak stret A1. AKU DAPAT. ALHAMDULILLAH
isi borg jpa, nak dpt iv. AKU DAPAT. ALHAMDULILLAH
mase iv, nk lpas. AKU DAPAT. ALHAMDULILLAH
nk bini lawa. XTAU LAGI, HEHE (yg ni men2, haha)
tp, tu r, tgk2 balik, kwn2 lain, ade yg slack sana skit, sini skit. nk ke mesir, dpt jordan (naim)
nak ke jordan, dpt mesir (usaid). tp aku, seme bende, as said before, going too smooth. harap2
la seme ni bukan istidraj (nauzubillah). harap2 sampai kat akhirat sana pun, ape yg aku nak, aku
dapat gak sbb tu la kjayaan yg sbnar (doakan hamba ini), aminnn. erm, sampai sini je la dulu kot.
doa2kan la aku ngan kamil ngan yg len2 dpt perform kat intec nanti, moga2 dgn tu, insya-Allah,
dpt kitorg gi oversea. em, mintak maaf byk2 kat korg seme kalu2 slama aku idup ni ade wat
korg terguris hati ke, apatah lagi sakit hati. sampai sini dulu, assalamualaikum.

9 orang telah berkata....:

~hafiz~ said...

pergh anas...german..
hehe...bg ko tensyen jap..

"nk bini lawa. XTAU LAGI, HEHE"
ameen3...insyaAllah..
ko doa ak skali ek..hehe..
x ikhlas tol kan..haha

salam~

areyouserius said...

aduh...
nak bini lawa??...insya-Allah...doakan ko bnyk2..hehe

nak ak recommend?..haha

F a r i z z a i d I said...

alhamdulillah
sme dapat, bestlah.

hehe,
tp prep ak lgi
skejap lah nih

2 thn jer. hehe

syafiqq1991 said...

Congrate.. Aku grade dulu baru ko.. entah2 ko grade sama dengan budak medic kat MESIR.. lol.. sama cam ambik medic..

Annas Alias said...

hafiz

haha AMINNN, hehe. aku doa2kan moga ko pun dpt bini lawa, haha.

bai

haha, haruslah nak bai, huhu.
haha, time kasih je r, biar aku cari sendiri.

(bai doa mesti makbul neyh!haha)

fariz

em, x semestinye gak. bile dpt seme yg kita nk, kdg2 life will become less 'life', huhu.

ow, 2 taun je ek? boleh aku antar gi airport, huhu

afandi

haha. mdc lagi lame r. diorg 6 tahun kot, huhu.

awe said...

haha..
thnx ah annas
atlis
aku rasa tabah skit
bila aku xdpt uk<---negarra idaman aku

AxL VoGa said...

"mcm bese r, yg susah itu bio"

HELLO!!!!!!!!!

SuSaH!?!?!? BaNdInGKaN dNg KiMiA n FiZiK, BiO laGI sNaNG pE...

EmberPen said...

tahniah la annas!!!
ana tumpang gembira! nnt blh la ana dtg melawat skali skala.
oh, ttg tulisan merah tu,
bunyinye mmg lg dahsyatla. SERIUS!! ana sbg bks kp biro disiplin pun trasa menggigil dgr benda2 baru tu. ana blh buat ke sume tu ek? haha
oh, smooth? well, mungkin istidraj. tp kene tau gak. kalau kita rapat dgn pemilik kejayaan, sng lg kita nk dpt kejayaan tu. so, mungkin enta rapat dgn Nya. ye dak?

dan memandangkan antum sume nk ke intec, mmg konfirmla ana tinggal sorg kat GMI ni. huhuhu....

Annas Alias said...

awe

erm, mungkin Allah nk uji ko kot. papepun, sabar2 la ek...

che muhammad farhan

ahahaha, bio susoh r che.
bukti? kalu tgk pekse2, org paling tinggi bio pun stdrd A2 je, tp yg paling tinggi fizik, mesti A1. 90 lebih plok tu, har2.

muhammad

tq2. hehe, dtg jgn x dtg.

tulisan merah? har2, mmg dasat eh?

harap2 sgt seme yg aku dpt tu bukan istidraj la...

xpe muhd, kdgkala sorg2 tu bagus gak, huhu. dpt kwn baru.